Spotify vs. iTunes

itunes vs spotify

Vergelijking Spotify en iTunes

Spotify en iTunes zijn beide programma’s waarbij het gaat om muziek downloaden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen muziek op een smartphone of mp3-speler staan, maar natuurlijk moet de muziek wel ergens vandaan komen. Spotify en iTunes zijn beide legaal en ze worden daarom beide ook veel gebruikt. Bovendien werken de programma’s makkelijk en zijn ze dus voor iedereen toegankelijk. Ze zijn beide gewoon te downloaden via het internet en kunnen ook worden gedownload op een tablet of smartphone. Natuurlijk heeft elk programma zo zijn eigen voor- en nadelen en ook nu is dat het geval. Kijk snel verder!
itunes kaartSpotify betalen met een giftcardSpotify betalen met een giftcard

Spotify vs. iTunes

Bij Spotify maak je een account aan en vervolgens kun je muziek luisteren. Let op: het is maar tot een bepaalde limiet gratis. Je kon eerst twintig uur muziek gratis luisteren, maar tegenwoordig is dit veranderd naar tien uur. Wil je meer luisteren? Dan zul je moeten betalen. Gelukkig is dat bedrag niet hoog. Je betaalt ongeveer vijf euro en kunt daarmee een hele maand onbeperkt muziek luisteren.
Bij iTunes gaat dit toch weer anders. Bij iTunes betaal je namelijk per nummer en niet voor de tijd dat je daadwerkelijk naar iets aan het luisteren bent. Zo betaal je bijvoorbeeld 0,99 euro voor een nummer. Je kunt bovendien hele albums kopen voor een aantal euro.
Daarbij komt dat iTunes bij het merk Apple hoort en dus niet bedoeld is voor mensen met een Android toestel. Uiteraard kunnen mensen met een Apple toestel zoals een iPod of een iPhone ook gewoon terecht bij Spotify.

Al met al zit er tegenwoordig nog maar weinig verschil tussen deze programma’s, omdat Spotify onlangs de regels heeft aangepast en je dus minder muziek kunt luisteren. iTunes is nooit gratis, terwijl Spotify dit voor een bepaalde tijd wel is. Bovendien is iTunes dus alleen beschikbaar voor mensen met een apparaat van Apple, terwijl Spotify een programma is voor iedere gebruiker, ongeacht het merk van het apparaat. Gelukkig kun je nu ook voor iTunes betalen zonder creditcard via een iTunes kaart.

Spotify Premium is het programma waar je voor betaalt als je meer dan tien uur muziek per maand wilt luisteren. Gelukkig is het nu wel mogelijk om op een gemakkelijke manier te betalen. Spotify Premium betalen met iDeal is namelijk tegenwoordig ook mogelijk. Dat zorgt ervoor dat er geen creditcard meer nodig is en het voor iedereen mogelijk is om een premium account te nemen bij Spotify. Gemakkelijk en het werkt bovendien al ontzettend snel!